Eggs Le Gruyère AOP

Eggs
kahdelle
2 viipaletta briossileipää
2 kananmunaa
1 rkl etikkaa
200 g pinaattia
1 tbsp rypsiöljyä
150 g Le Gruyère AOP
suolaa ja pippuria
ruohosipulia koristeluun
Hollandaisekastike
1 salotti
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 oksaa rakuunaa tai 1 tl kuivaa rakuunaa
150 g voita
3 kananmunankeltuaista
1 rkl sitruunamehua maun mukaan, noin 1 rkl
1/2 tl suolaa
  1. Valmista ensin hollandaisekastike. Silppua salotti ja laita se rakuunan, valkoviinin ja etikan kanssa kattilaan. Keitä kunnes jäljellä on noin puolet ja siivilöi. Sulata voi ja anna sen kihahtaa. Kaada voi kulhoon niin että sakka jää kattilaan.
  2. Sekoita keltuaiset valkoviini reduktioon ja kiehauta hitaasti koko ajan sekoittaen vispilällä. Kun seos on vaaleaa ja kuohkeaa nosta kattila pois liedeltä ja lisää voi ohuena nauhana koko ajan vatkaten kunnes seos on kuohkeaa ja kauniin vaalean keltaista. Tarkista maku ja lisää suolaa ja sitruunamehua. Pidä kattila lämpimässä paikassa.
  3. Valmista uppomunat. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää noin 0,5 dl etikkaa ja ripaus suolaa. Laske lämpö niin että vesi juuri vain helmeilee. Riko munat  yksi kerrallaan korvalliseen kahvikuppiin ja laske kuppi veden äärelle ja kaada muna ulos varovasti, toista. Anna munien kypsyä noin 2-3 minuuttia. Nosta ulos reikäkauhalla.
  4. Paahda briossit ja paista pinaatti paistinpannulla.
  5. Leikkaa Le Gruyère AOP paksuiksi viipaleiksi.
  6. Kokoa leipä. Laita pohjalle ensin paahdettu briossi, Sitten juustoviipale, sitten paistettu pinaatti, uppomuna ja lopuksi kaada päälle hollandaise kastike ja koristele ruohosipulilla.

Systrarna Eisenmanin Le Gruyère AOP -reseptit

Blue Paint Stroke Graphic

Pipsa Hurmerinnan Le Gruyère AOP -reseptit

Blue Paint Stroke Graphic

The Stories of Le Gruyère AOP

Blue Paint Stroke Graphic